O veste cât se poate de bine-venită e pe cale să bulverseze întreaga suflare a Bistriței: Ștrandul Municipal sa deschis in data de, 6 iunie, ora 9:00! Astfel, toți cei care au așteptat cu sufletul la gură anunțul primăriei, se pot descătușa contra sumei de 6 lei/zi/adult și 3 lei pentru copii.

Vechiul și ancestralul Ștrand Municipal, construit în anii 70, a fost „modernizat” și repus în funcțiune anul trecut, după o investiție de 4,7 milioane de lei. Modernizarea efectivă a constat în montarea a câtorva cabine de schimb, un teren de sport, vopsirea bazinelor și descoperirea sistemelor de filtrare a apei (sisteme ce se folosesc de mult în majoritatea locațiilor de acest gen, ștrandul de la Iproeb implementând acest sistem de ani buni). După nici un sezon de funcționare în „noua” variantă, Ștrandul Municipal a reintrat în „cârpeli”, vopseaua cedând în mai multe locuri. Ăsta da… Record!

Dincolo de aceste răutăcisme, bistrițenii au și speranțe mai mari, mai moderne și mai europene. Este vorba de proiectul AquaPark din Wonderland care este tot în fază de… proiect. Să sperăm că aceste lucrări nu vor dura 10 ani, atât cât a durat construcția „suratei” preferate de tatăl Crețu, pârtia de schi, utilitatea oazei de apă fiind indubitabil mai extinsă atât ca cerere, cât și ca perioadă de folosire.

O altă sperață a bistrițenilor este legată și de folosirea fântânilor arteziene din oraș pe post de ștrand, acolo unde anumiți copii (bată-i vina de giumbușluci) își cam fac veacul în zilele toride de vară pietonală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here