Bistrițenii își vor putea recupera mai ușor banii plătiți pe taxa auto, garantează Ministrul Finanțelor. AFLĂ care este procedura

0
906

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici i-a asigurat astăzi pe șoferii bistrițeni că își vor recupera mult mai ușor taxa auto. Potrivit acestuia, începând de marți tot procedeul se va simplifica, iar banii s-ar primi pe loc. Simplificarea procedurii a fost cerută chiar de către șefii finanțelor bistrițene.

Veste bună pentru cei care au plătit anii trecuți taxa auto. Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, prezent zilele acestea în județul nostru, a asigurat faptul că se va simplifica simțitor birocrația pentru recuperarea taxei auto.

Propunerea a venit tocmai de la șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice, Cristian Parască. Potrivit acestuia, pentru un singur dosar de restituire a taxei auto sunt necesare nu mai puțin de 25 de semnături ce trebuie obținute de la diverse structuri din cadrul ANAF. Din această cauză, șoferii care au achitat anii trecuți taxa auto au de așteptat perioade lungi de timp până la recuperarea efectivă.

Ministrul de Finanțe a asigurat că cei care vor să recupereze taxa auto vor completa o cerere, care va fi băgată și verificată în sistemul informatic de către funcționar, iar acesta va elibera, pe loc, un document cu care șoferii se vor putea prezenta la Trezorerie sau chiar la un alt ghișeu al ANAF pentru recuperarea sumei respective. Acest sistem, asigură ministrul, va fi pus în practică chiar începând de săptămâna viitoare, de marți.

Până acum, doar în jur de 10% dintre cei care au depus astfel de cereri și-au și primit banii plătiți anii trecuți sub formă de taxă auto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here