Colibița Folk Fest, în 10 și 11 august

0
500

Peste foarte puțin timp, pe 10 și 11 august, va avea loc sărbătoarea sufletului pururi tânăr, adică festivalul de muzică folk din ținutul Colibiței, ajuns anul acesta la cea de-a VII-a ediție.
Colibița Folk Fest 2018 se va desfășura și în acest an la Complexul Turistic Fisherman’s, la gazda noastră din ultimii patru ani, Vasile Coruțiu!

La fel ca în anii precedenți, ziua de vineri, 10 august, va debuta cu Open Stage, de la ora 18.00, dar un open stage jurizat de data asta. Cei doritori se pot înscrie la nr. de telefon 0742.529.271 până în data de 5 august. Concurenții nu pot avea mai mult de 25 de ani și pot concura doar într-o seară. Premiile pentru acest concurs vor fi astfel: Locul III – 300 lei, Locul II – 500 lei, Locul I – o chitară electroacustică produsă de HORA Reghin.

Premiile se acordă pentru fiecare seară, adică și vineri, și sâmbătă.

Sperăm să fie suficiente înscrieri la concurs și tineri cât mai bine pregătiți. Poate că nu sunt foarte atractive premiile, dar nu mi se pare normal ca un concurent să câștige o sumă de bani la fel cu a unuia ce susține recitaluri, cu ani de muncă și de compoziții înscrise deja în mentalul publicului de gen!

De la ora 20.00 trecem la recitaluri; o parte din cei care ne fac viața mai frumoasă prin cântecele lor vor fi prezenți și în acest an la Colibița: Antonia & Tudor Ivașcu, Vali Șerban & Florin Săsărman, Cristi Buică, Grupul Ecoul (Magda Pușkaș, Sorina Bloj & David Gabriel Dody), Puiu IVanițchi și Ducu Bertzi!

Seara de sâmbătă, 11 august, va avea pentru-nceput, de la ora 18.00, concurs ca și-n prima seară; sunt așteptați la scena deschisă tineri până în 25 de ani, care vor să urce pe aceste trepte pline de poezie, muzică și spirit liber numite Muzică Folk! Premiile se vor acorda și în această seară, la fel ca în prima zi. Președintele juriului din acest an va fi poetul și jurnalistul George Stanca!

Începând cu ora 20.00, vraja se va așterne peste toți cei prezenți, iar cei ce vor face seara desăvârșită se numesc Sorin Găzdac & Ani Gheorghe, Raul Cârstea, Formația Kripton, Zoia Alecu, Grupul Poesis și Vasile Șeicaru & Nicolae „Nae” Matei!

Invitatul special al acestei ediții este poetul George Stanca, ce ne va încânta cu fragmente din multele și frumoasele sale poezii…

Pe tot parcursul manifestării, nenumărate ceaune sau grătare vor întreține voia bună a participanților, răvășită din când în când cu o bere rece…

Evenimentul este susținut, la fel ca în anii trecuți, de Consiliul Județean, prin Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Primăria Bistrița Bârgăului, Primăria Prundu Bârgăului, Primăria Tiha Bârgăului și câțiva oameni inimoși pe care o să vi-i amintesc la fața locului, adică pe scenă!

Toni Vlad,
președintele As. Aripi Folktime

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here