”Acvile”, ”bulldogi„ și ”cobre” au luat cu asalt poligonul de instrucție din Cincu

0
624

Este vorba despre militarii companiilor din cadrul Batalionului 812 Protecția Forței ”Șoimii Carpaților”, care în perioada 11 la 22 iunie participă la Exercițiul de Repetare a Misiunii la Centrul Național de Instruire Întrunită ”Getica”.

Exercițiile de tip STX (exerciții de rezolvare a unei situații tactice), desfășurate cu structurile de nivel pluton, sunt cele mai importante exerciții desfășurate în cadrul MRE până în acest moment, și cadrul perfect pentru aplicarea tuturor tehnicilor, tacticilor și procedurilor exersate.

Descoperirea, marcarea și contracararea dispozitivelor explozive improvizate, constituie obiective prioritare ale patrulelor de tip Counter – IED, executate pe principalele rute din zona de responsabilitate, în scopul asigurării securității în zona de apărare apropiată a bazei.

Culegerea de informații privind populația locală, punctele de acces în localitate, precum și date despre posibile activități ale insurgenților, pe timpul executării patrulelor de tip VA (Village Assement) în satele din aria batalionului, a reprezentat un element cheie al instrucției din această perioadă.
De asemenea, un accent deosebit s-a pus și pe asigurarea fluxului informațional între trupele aflate în teren și centrul de conducere a operațiilor, pe transmiterea rapoartelor, precum și pe timpul și modul de reacție la diferitele incidente inserate în cadrul scenariului tactic.

Folosirea OPFOR (Opposing Forces), sau mai bine spus materializarea inamicului în teren, precum și a observatorilor controlori, la fiecare pluton, sunt factori care au contribuit la îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru această etapă din cadrul Exercițiului de Repetare a Misiunii.

Text: Andreea Bîrzu
Foto:Bungărdean Radu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here