„Let’s do it, Romania!” organizeaza cea de-a șasea Zi de Curățenie Națională.

0
418

Evenimentul cuprinde 150 de țări, într-o zi ce va avea 36 de ore.

Chiar dacă acțiunea va avea loc în toamnă, deja demersurile sunt începute.

Mai exact, trebuie „înregistrate” zonele cu deșeuri.

Folosind o aplicație

 

Prima editia a fost in 2010 si de atunci pana in acest an ajuns la editia cu numarul 6.

„Let’s do it, Romania!” se va tine in 15 septembrie si va avea voluntari din 150 de tari.

„150 de țări din întreaga lume se unesc în cea mai ambițioasă mișcare civică la nivel internațional – World Cleanup Day. Pe 15 septembrie 2018, milioane de voluntari din întreaga lume vor spune „Let’s Do It!” în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deșeurile. World Cleanup Day va începe pe 15 septembrie la ora 10 în Noua Zeelandă. Valul de acțiuni de curățenie va urma soarele prin 24 de fusuri orare și se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament” conform organizatorilor.

„Cartarea, sau identificarea mormanelor de deșeuri va fi realizată cu ajutorul aplicației de mobil World Cleanup. Aplicația a fost dezvoltată plecând de la modelul anterior creat în România în anul 2015 și poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay. Cartarea va avea loc în perioada 15 mai – 31 august, iar voluntarii pot participa la evenimentele de cartare comunicate prin pagina de Facebook Let`s Do It, Romania! sau individual, ori de câte ori descoperă o zonă cu deșeuri. Toate zonele cu deșeuri sunt încărcate în World Waste Platform, prima bază de date despre deșeuri dezvoltată la scală internațională. Aceasta cuprinde informații despre loc, tipuri, originea deșeurilor pentru analiză și pentru a arăta progresul realizat”  explica organizatorii.

Daca doriti sa faceti parte din acest proiect minunat, nu ezitati sa descarcati aplicatia si sa va pregatiti pentru curatenia din Septembrie.

Toate informatile pot fi gasite pe:

letsdoitromania.ro

worldcleanupday.org

Facebook LetsDoItRO

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here