”Run. Give. Repeat” – motto-ul după care se va desfăşura semimaratonul caritabil din localitatea Bichigiu, din data de 9 iunie

0
279

Pregătirea semimaratonului caritabil din satul Bichigiu, comuna Telciu, a intrat pe ultima sută de metri, miercuri, la sediul ISU Bistriţa-Năsăud, având loc un briefing de presă susținut de reprezentantul Asociația OM – Orașul Mariei, Alina Pop și unul din promotorii activității, plt. maj. Balan Nicolae – pompier salvator din cadrul ISU Bistrița – Năsăud, alături de comunicatorii unităților bistrițene de jandarmerie, poliție și pompieri.

„Oportunitatea de a cunoaște oameni noi, de a-i ajuta pe cei care au dorința de a răzbate și promovarea sănătății prin sport sunt elementele care ne-au unit în cadrul acestui proiect. O mulțime de iubitori ai sportului și naturii, dar și pompieri, polițiști și jandarmi vă asteaptă sâmbătă, 9 iunie a.c., în localitatea Bichigiu, pentru a fi alături de familia Lăcătuș din loc. Bungard, comuna Lechința”, au spus organizatorii

Ce înseamnă semimaratonul de la Bichigiu

Fiecare participant la Semimaraton Bichigiu trebuie să respecte prezentul regulament pentru a putea participa la competiție.

ORGANIZATOR
Semimaraton Bichigiu este organizat de Asociația OM (Orașul Mariei) în parteneriat cu OVT Logistics, DOT.Textus, Te Deum, Datacor Running Team și Cabana Zăpode. Are ca scop principal strângerea de fonduri pentru familia Lăcătuș din Bungard, comuna Lechința și promovarea unei activități extrem de sănătoasă: alergarea în aer liber. Competiția este destinata amatorilor.

TRASEU
Semimaraton Bichigiu are loc în Bichigiu, comuna Telciu și constă în parcurgerea traseului stabilit de organizatori. Proba de semimaraton se va desfășura pe un traseu de aprox. 21 km; proba de ștafetă 4×2,5 km (ștafetă compusă din 4 persoane). A 3-a probă va fi cursa copiilor. Concursul va avea punctele de Start și Sosire la Cabana Zăpode.

ÎNSCRIERE
Prin înscrierea în concurs, concurenții acceptă și își asumă integral prezentul regulament. Pentru a putea lua startul, trebuie completat formularul de înscriere și semnată declarația pe proprie răsundere că este apt din punct de vedere fizic (medical) pentru efort fizic. Înscrierea se va face la fața locului sau online. Persoane de contact: Alina Diana Pop 0720890746.

TAXE ÎNSCRIERE
Taxa de înscriere este de 50 lei la proba semimaraton (donație minimă sugerată), iar pentru ștafetă 100 lei (donație minimă sugerată) (25 lei/component). În această taxă se includ medalia de finisher, numărul de concurs, tricou personalizat, acces la punctele de hidratare și la masa de final. Pentru cursa copiilor taxa este opțională. Recomandăm o taxă de 5 lei, pentru a le dezvolta generozitatea.
CATEGORII
• Feminin 21 km
• Masculin 21 km
• Ștafetă Feminin
• Ștafetă Masculin
• Ștafetă Mixtă
În funcție de numărul de participanți vom stabili și categorii de vârstă.
Câștigătorii de la categoria Open nu vor intra la premiere și la categoriile de vârstă.
DOCUMENTE DE ÎNSCRIERE
• Formular de înscriere completat și transmis online sau semnat înainte de start.
• Declarație pe proprie răspundere (se vor găsi la masa înscrierilor, în ziua concursului)
ECHIPAMENT OBLIGATORIU
• Încălțăminte sport
• Număr de concurs ridicat de la organizator, în ziua concursului.
CRONOMETRARE
Cronometrarea se face la secundă, câștigător fiind declarat concurentul care ajunge primul la linia de sosire după parcurgerea integrală a traseului și cu respectarea prevederilor prezentului regulament.
PREMII
Premiile la semimaraton vor fi în bani și produse.
Premiile la ștafete și cursa copiilor vor fi în vouchere și produse.
FORȚĂ MAJORĂ
În caz de vreme nefavorabilă, organizatorul poate modifica traseul sau anula/amâna concursul, concurenții urmând să fie anunțați prin email, telefonic sau la fața locului. Totodată, informații se vor găsi și pe pagina de facebook a evenimentului..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here