Elevul bistrițean primit aprecieri de la Bosko Radojkovic (organizatorul renumitului festival internaţional de chitară din Belgrad), Gabriel Bianco (Franţa),Constantin Andrei (România), Bertrand Gardair (Franţa ), Nenod Ilijic (Serbia ) și Krsta Deodevic (Serbia).

Alexandru Grecu, elev în clasa a VII-a la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa, a concurat la doua categorii de vârstă diferite: B (12-15 ani) şi C (16-19 ani), și a obținut două locuri 1 reprezentând o premieră a festivalului in anul 2015

Alexandru Grecu, locul I la cel mai longeviv festival de chitară clasică din Europa

Chitaristul bistriţean Alexandru Grecu, elev în clasa a X-a la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, şi-a îmbogăţit colecţia de premii în urma participării la cel mai longeviv festival de chitară clasică din Europa, „Sinaia International Guitar Festival”, desfăşurat în perioada 10 – 15 iulie.
Îndrumat de profesorul Valentin Pop, Alexandru Grecu a concurat la categoria de vârstă 14 – 17 ani, câştigâd locul I.
La acest festival au participat peste 70 de chitarişti din Spania, Austria, Italia, Polonia, Chile, Turcia, Bulgaria, Serbia şi România. În cadrul festivalului a avut loc o prezentare de instrumente şi un curs de luterie cu maestrul Constantin Dumitriu şi cursuri de maiestrie (masterclass) cu profesori de renume mondial: Judicael Perroy (Franţa), Krzysztof Pelech (Polonia), Susana Prieto (Spania) şi Alexis Muzurakis (Grecia), Liviu Georgescu, Eugen Mang şi Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu. (…) Următoarea participare a lui Alex va fi la Festivalul Internaţional de Chitară Clasică “Harmonia Cordis” – Târgu Mureş, 8-13 august, unde va susţine un recital şi va participa la cursuri de măiestrie cu profesori din ţară şi străinătate”, potrivit unui comunicat din partea Liceului de Muzică „Tudor Jarda”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here